Marilyn Manson peren kívül megegyezett az őt szexuális erőszakkal vádoló Esmé Biancóval

bűnügy
2023 január 25., 14:11
comments 6

Esmé Bianco és Marilyn Manson peren kívüli egyezségre jutott a szexuális zaklatás miatt indított perben, amit a színésznő 2021-ben indított a zenész és vállalkozása, a Marilyn Manson Records, Inc. ellen – írja a Rolling Stone.

A Trónok harcából ismert színésznő azt állította, hogy Manson (akinek a valódi neve Brian Warner) megerőszakolta és megverte, illetve megsértette a kaliforniai embercsempészeti törvényeket. A megállapodás feltételei ismeretlenek.

Marilyn Manson a Beverly Hills-i Vanity Fair Oscar Partyn 2020. február 9-én.
photo_camera Marilyn Manson a Beverly Hills-i Vanity Fair Oscar Partyn 2020. február 9-én. Fotó: Frazer Harrison/AFP

Bianco egyike volt annak a több mint tucat nőnek, akik szexuális zaklatással vádolták Mansont, miután Evan Rachel Wood színésznő azt állította, hogy a férfi bántalmazta őt 2021 februárjában. Bianco – aki Wooddal közösen létrehozta a Phoenix Actet, ami kiterjesztené a családon belüli erőszakot átélők jogait – az első nő volt, aki pert indított ellene. „Mr. Warner többször használt kábítószert, erőt és erőszakkal fenyegetőzött, hogy szexuális cselekményekre kényszerítse Ms. Biancót” – állt a beadványban, ami szerint „Mr. Warner 2011 májusában vagy környékén megerőszakolta Ms. Biancót”.

Több másik nő, köztük Manson egykori személyi asszisztense, Ashley Walters és Ashley Morgan Smithline modell is pert indított Manson ellen. Mindegyik nő hasonló bántalmazási mintákról beszélt. Walters keresetét az elévülés miatt elutasították, Smithline-ét pedig egy határidő elmulasztása miatt utasították el. Egy meg nem nevezett nő által indított hasonló kereset még mindig áll. (Rolling Stone)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.