Djokovic apját betiltott zászlót lobogtató Putyin-hívekkel filmezték le az Australian Openen

külföld
2023 január 26., 08:44
comments 11

Novak Djokovic apját, Srdjant Vlagyimir Putyin híveinek egy csoportjával kapták le Melbourne-ben, az Australian Open alatt. A férfiak egyikének a háborút éltető Z szimbólum volt a felsőjén, és egy Putyin-arccal díszített orosz zászlót tartott. A tornán betiltották az orosz és belorusz zászlók és más szimbólumok használatát azután, hogy a nyitónapon az ukrán Katerina Baidl és az orosz Kamilla Rakhimova meccsén valaki orosz zászlót lengetett.

link Forrás

Miután Djokovics szerda este negyeddöntőt nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, egy szerb színeket viselő szurkolói csoport Putyin képével ellátott orosz zászlókat lobogtatott. Az Oroszországot skandálva támogató emberek közül néhányan Szerbia zászlaját a vállukra tekerték. A Tennis Australia azt közölte: „A szerda esti mérkőzést követően egy kisebb csoport nem megfelelő zászlókat és szimbólumokat mutatott fel, és megfenyegette a biztonsági őröket, ezért kiutasították őket a helyszínről.” A játékosokat és csapatokat is figyelmeztették a zászlók tilalmára. (BBC Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.