Nagy Márton szerint azért van áruhiány, mert a boltosok a raktárakban rejtegetik a termékeket

gazdaság
2023 január 26., 13:38
comments 86

Interjút adott a Mandinernek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. A hatósági árak ötletgazdája sok minden mellett kitért a boltokban tapasztalható áruhiány jelenségére is, amelyet gazdaságban jártas szakemberek is épp a hatósági árak kedvezőtlen hatásának tudnak be. De nem úgy a miniszter. Nagy szerint ugyanis az áruhiányt a boltok gerjesztik.A Portfolio így idézi az interjút: „Szerinte tévedés, hogy áruhiány lenne, a boltok nagy részében szó sincs hiányról, az áru egyszerűen a raktárban marad, nem kerül ki a polcra, nagyrészt mesterséges hiánygerjesztés folyik.”

photo_camera Nagy Márton Fotó: Németh Dániel/444

A miniszter beszélt még arról, hogy januárban tetőzhet az infláció. Nagy szerint az év végére egy számjegyű lehet majd. És ha gyorsan csökken majd az infláció áprilisig, akkor ki is vezethetik az árstopot, tehát nem lesz mire hivatkozniuk az áruikat a raktárában felhalmozó boltosoknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.