Több százan tüntettek egy kórháznál csütörtökön este Szatmárnémetiben egy 15 éves lány halála miatt

külföld
2023 január 27., 05:13

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett Romániában a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, majd vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Az MTI szemléje szerint a tüntetők a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban összegyűlve a lányt ellátó orvos lemondását követelték, majd eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és azt skandálták: „Ki a gyilkosokkal a kórházakból!”

A lány szülei nem akarják elfogadni a történteket, mondván, hogy lányuk „saját lábán” érkezett a kórházba, emiatt orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte.

Az Agerpres hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, végül újra alkalmazták. A megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult, a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság pedig gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, a lány „gyanús körülmények között bekövetkezett halálának körülményeit” vizsgálják. (MTI)