Az oroszok hevesen támadják Herszont

háború
január 29., 15:58
comments 7

A dél-ukrajnai Herszont újabb heves orosz támadást érte, sok a sérült és a halálos áldozat – közölte a megyei tanács.

photo_camera Fotó: Genya Szavilov/AFP

Frissítés: A megyei kormányzói hivatal eddigi adatai szerint a megyeszékhely ágyúzásában hárman haltak meg és öten szenvedtek sérüléseket. Minden sérültet kórházba vittek, közülük egy ember állapota válságos. A támadás miatt több polgári infrastrukturális létesítmény megrongálódott. Károk keletkeztek egy iskola, egy buszpályaudvar, egy posta, egy bank épületében és több lakóházban.

A helyi sajtó szerint három erőteljes támadás érte a várost helyi idő szerint 12:48 és 14:05 között. Később Jurij Szobolevszkij, a megyei tanács elnökhelyettese közölte, hogy az orosz erők a város lakónegyedeire nyitottak tüzet. Szerinte sok a halálos áldozat és a sérült, de pontos számokat ő sem hozott nyilvánosságra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.