Orbán zárt körben manipuláltnak nevezte az orosz választásokat

POLITIKA
2023 január 29., 06:51
comments 26

A miniszterelnök zártkörű háttérbeszélgetésének egyik résztvevője, Roland Tichy újabb részleteket írt meg arról, miket mondott Orbán Viktor a kiválasztott, külföldi újságíróknak. A háborút elemezve többek között azt mondta, nem lehet abban reménykedni, hogy Putyin előbb-utóbb feladja, „elvégre közeledtek az elnökválasztások, és a háborús vesztesek nem nyernek választásokat, még a manipuláltakat sem”. De beszélt arról is, hogy ismeri az oroszok kegyetlenségét, a korábbi magyar miniszterelnököt, Nagy Imrét is ők akasztották fel.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A 2018-as elnökválasztáson Vlagyimir Putyin a szavazatok közel 77 százalékát szerezte meg. Másnak esélye sem volt a győzelemre, akinek meg esetleg lett volna, azt a hatóságok nem engedték elindulni. Az azóta börtönbe került Alekszej Navalnij például nem indulhatott. Orbán az elmúlt 12 évben kínosan kerülte, hogy az Oroszországban kialakult autokráciát kritizálja. (via Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.