Hasonmását gyilkolta meg a fiatal nő, hogy elhitesse, ő maga halt meg

külföld
2023 január 31., 09:31
comments 6

A bajor ügyészség feltételezése szerint egy 23 éves német-iraki nő felkutatta az Instagramon a hasonmását, majd egy ismerősével közösen meggyilkolták a nőt, hogy elhitesse, ő maga halt meg, írja a Guardian berlini tudósítója.

Tavaly augusztusban került elő egy nő holtteste egy parkoló Mercedesből Ingolstadt városában, és a rendőrség akkor Sharaban K-ként azonosította az áldozatot. A 23 éves, Münchenben lakó, iraki származású nő holttestét több rokona is azonosította, ugyanakkor a másnap elvégzett halottkémi vizsgálat új eredményt hozott, és az áldozatot végül az algériai származású, szintén 23 éves, Baden-Württemberg tartományban élő Khadidja O.-ként azonosították.

A két nő a beszámolók szerint rendkívül hasonlított egymásra, hasonló arcfelépítésük volt, hosszú fekete hajuk és erősen sminkelték is magukat. A német sajtó idővel el is nevezte az ügyet hasonmás-gyilkosságnak. Hamar kiderült ugyanis, hogy a történtekhez K.-nak is köze lehet: már tavaly augusztusban őrizetbe vették egy 23 éves koszovói állampolgárral egyetemben, de a hatóságok sokáig nem közöltek újabb részleteket a nyomozásról.

Rendőrök keresnek nyomokat a gyilkosság után, tavaly augusztusban
photo_camera Rendőrök keresnek nyomokat a gyilkosság után, tavaly augusztusban Fotó: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance via AFP

Múlt héten azonban bejelentették, hogy a rendőrség gyanúja szerint K. családi viszályok miatt akart felszívódni, és kitalálta, hogy ehhez meg kell rendeznie a saját halálát. A közösségi oldalakon álprofilok segítségével számos olyan nőt keresett meg a gyilkosság előtti időszakban, akik mind hasonlítottak rá. Különféle ígéretek révén megpróbált személyes találkozót szervezni velük, de a legtöbb esetben nem járt sikerrel.

O.-t azonban rá tudta beszélni a találkozóra, állítólag egy kozmetikai cikkekkel kapcsolatos ajánlatot ígérve neki. K. és a koszovói férfi érte mentek autóval, majd egy városon kívüli, erdős területre hajtottak vele, és ott halálra késelték. A rendőrség nem találta meg a gyilkos fegyvert, ugyanakkor a nyomozók szerint így is elegendő bizonyíték áll a rendelkezésükre a vádemeléshez. A páros ezután az autóba rakta a holttestet, majd Ingolstadtba hajtottak vele, ahol Sharaban K. szülei találták meg késő este.

A nyomozás ugyan még tart, de idén január végén az ügyészség elrendelte Sheqir K. és Sharaban K. előzetes letartóztatását. Ha elítélik őket, akár életük végéig börtönbe kerülhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.