Megegyeztek az Aldi-örökösök, véget ér a titokzatos milliárdos család bírósági drámája

külföld
2023 január 31., 10:23
comments 4

Németország egyik legrégebben zajló családi üzleti vitája nyugvópontra juthat végre, írja a Bloomberg, miután megállapodtak egymással az Aldit egykor tulajdonló Theo Albrecht örökösei.

A megállapodás értelmében egyetlen holdingba szervezik át az Aldi Nord csoportot, melyben egyenlő részesedése lesz Theo fiának, Theo Jr. Albrechtnek és az elhunyt cégalapító testvérének, Berthold Albrechtnek.

photo_camera Fotó: LEON KUEGELER/AFP

A rendkívül rejtőzködően élő milliárdos családról az utóbbi években éppen a régóta zajló pereskedés miatt lehetett megtudni információkat, így derült ki például, hogy Theo Jr. hevesen támadta testvére özvegyét, Babette Albrechtet, amiért műtárgyakra és régi autókra költött el jelentős összegeket.

Az Aldi Nordot eddig három tröszt irányította, ebből lesz most az egyetlen holding. Az Aldit az eredetileg szüleik vegyeskereskedését a második világháború után átvevő testvérpár, Theo és Karl Albrecht alapította, de a cég kettévált 1960-ban, amikor összevesztek azon, hogy áruljanak-e cigarettát az üzleteikben. Ekkor jött létre az Aldi Nord és az Aldi Süd. A két ágnak ma már több mint tízezer üzlete van, számtalan országban, így Magyarországon is jelen vannak, nálunk éppen a Süd..

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.