Völner személyes adatokat kért politikai ellenfele lejáratásához Schadl Györgytől

bűnügy
2023 február 02., 07:39
comments 11

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem? – Nagyon. Ez aranyat érne.A beszélgetés Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és munkatársa között zajlott, még 2021 októberében, írja a 24.hu.

A lehallgatott telefonbeszélgetések alapján Völner a 2022-es választások előtt megpróbálta volna hiteltelenné tenni jobbikos ellenfelét, Nunkovics Tibort. A kilakoltatások ellen kiálló Nunkovics azzal, hogy regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, részt vehet ingatlanárveréseken is, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet. Az információ, hogy Nunkovics regisztrált az árverési rendszerbe, Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Völner, miután beszélt a munkatársával, Schadl-t hívta. Azt kérte tőle, nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”. Schadl erre közölte, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vett részt ingatlanárverésen. Völner ezután arról érdeklődött, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”.

A fideszes politikus eztán megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független végrehajtói kar vezetője csak annyit mondott:

„Ne viccelj, ez természetes.”

Az ügy végül nem került elő a kampányban, egyrészt azért, mert a Jobbik képviselője nem vett részt ingatlanárverésen. Másrészt az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a választáson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.