Karácsony Gergely Beregszászra látogatott

háború
2023 február 03., 07:11
comments 2

„Beregszászra érkeztünk Babják Zoltán polgármester meghívására. Ahogy a kijevi utam után ígértem, Kárpátaljára is elhoztuk Budapest támogatását és segítségét” - írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

„Abban próbálunk segíteni, amit kérnek. Adományoztunk már 20 millió forint gyorssegélyt, nagyjából hasonló értékű műszaki cikkeket és tartós élelmiszereket, most pedig, a beregszászi barátaink kérésének megfelelően, mosógépeket és a cégünk, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felajánlását, egy emelőkosaras kocsit hoztunk magunkkal.”

photo_camera Karácsony Gergely és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony januárban járt Kijevben a visegrádi országok főpolgármestereivel közösen, ahová Vitalij Klicsko, az ukrán főváros vezetője hívta meg őket.

Magas rangú magyar politikusok közül csak Novák Katalin köztársasági elnök járt Kijevben, amióta kitört a háború. Zelenszkij elnök ugyan hívta Orbán Viktort, de a miniszterelnök decemberben is azt mondta, nincs napirenden a látogatás.

Gulyás Gergely miniszter néhány napja szintén Beregszászon járt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.