Sebestyén Balázs többször elmondta a rádióban, hogy nem transzfób, miközben olyan transzfób szöveget nyomott le, amit hallva a komplett Fidesz-KDNP állva tapsolna

transzfóbia
2023 február 03., 09:39

„Nem a transzokkal van a baj, és ez nagyon könnyű ideológia, hogy te transzfób vagy. Nem, nem vagyok transzfób. Csak nem vagy odavaló. Nem kell neked ott csúszni, nem érdekel, hogy mi akartál lenni, ez a személyes drámád, a személyes történeted, annak operáltatod magad, aminek akarod. Ha te vizsla akarsz lenni, nyalogassál vadászházat, csak én ne kelljen, hogy téged vizslának szólítsalak. Ne várd el tőlem. Csak nekem ne kelljen veled vizslaként viselkednem” – a fentiek Sebestyén Balázs száját hagyták el február 2-án a Rádió1 Balázsék című reggeli műsorában, ahol műsorvezetőtársaival, Rákóczi Ferenccel és Vadon Jánossal együtt tárgyalta ki a finn és transznemű Minna-Maaria Antikainen fellépését a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitó ünnepségén.

Az egykori finn férfi korcsolyázó, Markku-Pekka Antikainen 43 évesen döntött úgy, hogy nőként folytatja az életét Minna-Maaria Antikainen néven, a Daily Mail beszámolója szerint pedig lehetőséget kapott a Finn Műkorcsolyázó Szövetségtől, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitó ünnepségén felléphessen a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében. Fellépésével végül azért került be a hírekbe, mert elesett, és nehezen tudott felállni a jégről.

Na ezt a videót találta meg Sebestyén Balázs, aki aztán hosszan ecsetelte véleményét a transzneműségről, transzfóbiáról, ideológiákról, arról, hogy kinek mikor milyen helyzetben mit szabad és nem szabad csinálnia, miközben rettenetesen sokszor elmondta, hogy ő egyébként nem transzfób, ezt azonban az adás alatt az esetek nagy részében mindig követte egy „de”.

Sebestyén Balázs, háttérben Vadon János, Rákóczi Ferenc
photo_camera Sebestyén Balázs, háttérben Vadon János és Rákóczi Ferenc Fotó: 444

Sebestyén Balázs Minna-Maaria Antikainent azzal mutatta be, hogy „43 évesen döntött úgy, hogy elég a kukiból, jöjjön a nuni”, amit azzal folytatott, hogy „azt gondolom, még ezzel sincs semmi baj, legyen így”, miközben Rákóczi Ferenc már a háttérben nevetett, a nevetés pedig csak tovább fokozódott, amikor Sebestyén azzal folytatta, hogy Minna-Maaria Antikainen „ötvenévesen elkötelezte magát a műkorcsolya mellett, és szerette volna eljátszani az ő kedvenc szerepét, a jéghercegnőt”.

Balázs ezután úgy folytatta a sztorit, hogy Antikainen bejelentkezett a finn műkorcsolya-szövetségnél, hogy fel szeretne lépni, ők pedig – Sebestyén szerint – úgy voltak vele, hogy nem mondhatnak nemet, nehogy transzfóbnak tűnjenek, majd azt mondta: „Ezért a férfi elcsúszta a jéghercegnő című betétdalát.” Rákóczi Ferenc eközben a háttérben tovább röhögött, Sebestyén Balázs pedig tovább ecsetelte Antikainen külsejét, akinek vastag a combja, és „férfi testben, női lélekkel, most már kicsit női testben csúszik” a jégen, majd együtt megnézték az alábbi videót, amin tovább röhögtek, Sebestyén Balázs pedig hadarva mondogatta Vadon Jánosnak, hogy „nézz oda Jani, ne nézzél félre!”, amit újabb irdatlan röhögés követett, Vadon pedig megjegyezte, hogy „ez a reggel kezd nagyon sok lenni”.

link Forrás

„És csúsznak körülötte a zászlóvivő kedves csajok és pasik, és a csávó, bocsánat, csaj középen nem tud felállni, belekapaszkodik a finn zászlóba a szemüveges, kontyos férfi, férfifejű...” – folytatta a saját bevallása szerint nem transzfób Sebestyén Balázs, aki aztán hosszan fejtegette, szerinte mi ezzel az egésszel a probléma.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.