Reagált a Fidesz az orvosi kamara tiltakozására: Gyurcsány

Egészségügy
2023 február 05., 15:25
comments 16
Az örök jolly joker: Gyurcsány
photo_camera Az örök jolly joker: Gyurcsány Grafika: Reddit

„Gyurcsány Ferenc a hatalomért egyre gátlástalanabb szinteket lép. Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött”

- áll a Fidesz közleményében, amit vasárnap délután juttattak el az MTI-hez és az Országos Sajtószolgálathoz.

A kormánypárt villámsebességgel reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldöttgyűlésének állásfoglalására, amiben arra kérik a háziorvosokat, hogy ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, a kórházi orvosokat pedig arra biztatták, hogy önkéntes többletmunkájuk felmondásával tiltakozzanak.

A Belügyminisztérium már reagált: Takács Péter államtitkár szerint az egészségügy jó állapotban van, a reformcsomag előremutató, csak a kamarával akadnak gondok. Hasonló állásponton van a nagyobbik kormánypárt is, ahol már a mögöttes motivációkat is sikerült felfejteni:

„Miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni. Túlmegy minden határon, hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, hogy ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék”.

A Fidesz szerint Gyurcsányékat csak a hatalom megszerzés érdekli, nem az orvosok és nem a betegek. A magyar orvosok pedig többszörösét keresik annak, mint Gyurcsányék idején, és éppen ezekben a napokban érkezik az emelt bérük és az orvosi béremelés folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.