Zelenszkij leváltotta az ukrán védelmi minisztert

háború
2023 február 06., 05:35
comments 4

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirill Budanov veszi át a védelmi minisztérium vezetését, miután vasárnap este Olekszij Reznyikovot leváltották. Volodimir Zelenszkij elnök az elmúlt időszakban több magas rangú tisztviselőt is menesztett korrupciós vádak miatt, ami Reznyikovnál is felmerült. Az elmúlt hetekben ugyanis botrány lett a hadsereg élelmezési szerződéseiből, amik jelentősen megemelt árakat irányoztak elő. Egyik miniszterhelyettesét kirúgták, és két másik magas rangú tisztviselő is távozott posztjáról. Ezután Reznyikov vasárnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a minisztériuma korrupcióellenes osztályát át kell alakítani.

photo_camera Olekszij Reznyikov Fotó: OLEKSII CHUMACHENKO/Anadolu Agency via AFP

Később Reznyikov cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a stratégiai iparágakért felelne ezután. Bár a kormánypárt frakcióvezetője erről írt a Telegramon, de a volt miniszter azt mondta, hogy nem kapott ilyen megkeresést. Ha pedig kapna, azt visszautasítaná.

Az elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak arról beszélt, hogy Reznyikov nagyon hatékony volt a szövetségeseikkel folytatott kommunikációban, ami hozzájárult a katonai felszerelések beszerzéséhez. (Reuters/Unian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.