Egy mi hazánkos politikus fogta az orosz zászlót a kommunisták tüntetésén

belföld
2023 február 07., 13:14
comments 22

A kommunista Munkáspárt „Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!" címmel tartott tiltakozó gyűlést hétfőn a Nyugati pályaudvarnál. A riportunk megjelenése után írt egy olvasónk, szerinte az orosz zászlót tartó egyik férfi a szélsőjobboldali Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választáson. „Úgy látszik, szereti a szélsőségeket” - írta.

photo_camera Az orosz zászlót demonstratívan tartó Nagy Zsolt (balra) Fotó: Bankó Gábor/444

Nos, Nagy Zsolt választási bemutatkozó szövege alapján semmi sem utalt az orosz témák iránti érdeklődésére, sőt, programjának nagy részével szinte bármely Magyarországon bejegyzett párt képviselőjelöltje lehetne. Kezdetek óta ott van a Mi Hazánkban, a megújuló energiahordozók és a Szegedi úti közúti aluljáró létrehozásának lelkes híve, szívügye a műemlékvédelem. Politikai credójában a revíziós vonal pusztán annyiban jelenik meg, hogy támogatja a Margitsziget visszacsatolását a XIII. kerülethez. Amit elutasít: korrupció, silány munka, Fudan Egyetem, felhőkarcoló, oltatlanok hátrányos megkülönböztetése.

Nem különösebben bíztunk az egyezésben, de azért sűrű bocsánatkérések közepette felhívtuk: igaz-e, hogy a szélsőjobbos Mi Hazánk politikusaként részt vett a szélsőbalos Munkáspárt tüntetését?

- Igaz - mondta a férfi.

- Ez azért meglepő - folytattam.

- Miért lenne az?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.