Lemondott a szerb parlamenti képviselő, aki a Koszovó miatt összehívott ülésen pornót nézett

parlament
2023 február 07., 16:53
comments 7

A múlt héten pornót nézett a telefonján a Koszovóról szóló parlamenti ülésen, ezért most lemondott a képviselői mandátumáról egy szocialista politikus Szerbiában.

Zvonimir Stevićet, a kormánykoalíció kisebbik pártja, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) képviselőjét videóra vették, amint pornóvideókat nézeget, amíg a képviselőtársai arról vitáznak a parlamentben, hogyan lehetne megoldani a Szerbia és Koszovó közötti vitát, illetve hogyan lehetne elérni, hogy Szerbiának ne kelljen elismernie Koszovó függetlenségét.

Miután a felvétel nyilvánosságra került, maga a szocialisták elnöke, Ivica Dacic külügyminiszter szólította fel Zvonimir Stevićet a lemondásra.

photo_camera Zvonimir Stević Fotó: Youtube

Aleksandar Vučić köztársasági elnök a múlt héten vett részt a parlament ülésén, és ott ismertette azt a nemzetközi javaslatot, ami Szerbia és Koszovó kapcsolatát rendezné. Az ülés után elégedetlenségének adott hangot, mert szerinte a kormánykoalíció részét képező SPS tagjai nem voltak eléggé aktívak a vitában.

Emellett a saját párttársairól, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőiről is bíráló megjegyzéseket fogalmazott meg. Azt mondta, elege van azokból, akik a pártra hivatkozva akarnak meggazdagodni, amikor viszont az országért kellene harcolni, akkor hátat fordítanak.

A Vecernje Novosti belgrádi napilap olyan információkat is megjelentetett, amik szerint Aleksandar Vučić arra is kész, hogy szakítson koalíciós partnerével, és már akár szeptemberben előrehozott parlamenti választásokat tarthatnának az országban. Annak ellenére, hogy tavaly kezdte el a második, 5 éves államfői mandátumát, Aleksandar Vučić állítólag azt is kijelentette, hogy kész lenne miniszterelnök-jelöltként indulni egy esetleges választáson.

Szerbiában az elnökválasztással egy időben, tavaly tavasszal tartottak előrehozott parlamenti választást, amivel sok ellenzéki politikus került be a parlamentbe. A Szerb Haladó Pártnak a Szerbiai Szocialista Párttal, valamint a Vajdasági Magyar Szövetséggel együttvéve csak kismértékű többsége van a képviselőházban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.