18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Pornográf filmben szerepel Michel Houellebecq, a kortárs világirodalom nagy provokatőre

MŰVÉSZET
2023 február 07., 11:55
comments 7

A kiszámítottan botránykeltő nyilatkozatok és könyvek után új csatornát talált a népszórakoztatásra Michel Houellebecq francia író. Most éppen kamerák előtt szexelt.

link Forrás

Egyelőre a trélerje jelent meg a videónak, amit március 11-én fognak bemutatni teljes hosszában. A rövid előzetesben először egy szülni induló nő, majd egy szülés képei villannak fel, miközben megtudjuk, hogy a narrátor az apa, a gyereke karácsonykor született meg, de ő egyformán utálja az ünnepeket és a gyerekének örvendező apa hagyományos szerepét. Majd bátor átkötéssel megtudjuk, hogy hozzá hasonlóan ócska karácsonya maximum Michel Houellebecq-nek, a híres írónak lehetett, akinek komplett kéjutazás volt leszervezve Marokkóba az ünnepekre, de végül nem utazhatott el, mert sanszos volt, hogy iszlám szélsőségesek rabolhatják el. Az író azért sajnálkozott ennyire, mert a felesége egy hónapon át szervezte a kurvákat, hogy jól szórakozhassanak Marokkóban. (Houelleubecq harmadik felesége 2018 óta a nála 34 évvel fiatalabb, kínai származású Qianyun Lysis Li.) Így végül a holland rendező szervezett neki olyan lányokat, akik kíváncsiságból szívesen lefeküdtek a híres íróval, amit az engedélyükkel le is filmeztek.

Bár a világsajtó - például a londoni Times - úgy interpretálja, hogy Houellebecq pornózik, ez ebben a formában nem igaz. A fenti leírás sem jellegzetes pornófilmre utal. A francia író egy 2016 óta futó, kortárs képzőművészeti tematikájú holland netes videósorozat, a Keeping It Real Art Critics 67. epizódjának lesz a főszereplője.

A KIRAC provokatív ugyan, és videóiban visszatérően mutat be szexuális aktusokat is, de alapvetően semmi köze a pornóhoz. A három kortárs művész, Tarik Sadouma, Kate Sinha és Stefan Ruitenbeek által indított széria a kortárs képzőművészeti közeg - a művészeti iskolai képzéstől a kurátorokon, a művészeket és a közönségen át a gyűjtőkig - ellentmondásaival, problémáival és vélelmezett képmutatásával foglalkozik. Néha komolyan, néha viccesen, néha szexszel provokálva tesz fel művészeti/közéleti kérdéseket. Nemrégiben például olyan filmet publikáltak a sorozatban, amiben egy szélsőjobbos, iszlamofób filozófus fekszik le egy baloldali aktivista nővel egy rakás kortárs képzőművész jelenlétében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.