„Azért félsz, mert szűz vagy?” – iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt Újpesten

bűnügy
2023 február 08., 19:53
comments 16

Háromhétnyi munkavégzés után kirúgtak egy iskolaőrt az egyik újpesti iskolából, mert zaklatott egy hetedikes lányt, írja a Telex. A lap úgy tudja, bejelentés érkezett a férfi és a gyerek üzenetváltásairól, ezek egyike ez volt:

„Azért félsz, mert szűz vagy?”

„Igen.”

„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnal megszüntette az iskolaőr munkaviszonyát, de további eljárás nem indult ellene, mert a lány törvényes képviselője nem terjesztett be magánindítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.