Budapestre jön Samantha Power, az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség vezetője

POLITIKA
2023 február 08., 20:06
comments 8

Február 9-én és 10-én Budapestre látogat Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője, hogy „tovább építse az Egyesült Államok és a magyar emberek között rég fennálló kapcsolatot” – közölte az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége. Power 2009 és 2013 között, az első Obama-adminisztráció idején tagja volt a Nemzetbiztonsági Tanácsnak, majd 2013 és 2017 között az USA ENSZ-nagykövete volt.

Samantha Power
photo_camera Samantha Power Fotó: ASHRAF SHAZLY/AFP

Az USAID a közelmúltban több közép-európai országban, köztük Magyarországon is „újraindította tevékenységét, ahol a jogállamiság védelmén, a demokratikus intézmények, a civil társadalom, valamint a független média megerősítésén dolgozó, független magyar partnerszervezeteket támogat”.

„Látogatása során Samantha Power találkozik a magyar civil társadalom képviselőivel, független újságírókkal, Magyarország jövőjét építő fiatalokkal és az amerikai nagykövetség munkatársaival, akik azon dolgoznak, hogy elmélyítsék az Egyesült Államok és a magyar emberek közötti partnerséget és együttműködést” – közölte a nagykövetség.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar kormány képviselőivel találkozik-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.