Ismét késsel támadtak egy intézkedő rendőrre

bűnügy
2023 február 08., 16:55
comments 3

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az ellen a 31 éves férfi ellen, aki kedden este támadt késsel egy intézkedő rendőrre. A tájékoztatás szerint egy meg nem nevezett határ menti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíneléskor megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó,

ittas állapotban lévő tulajdonosa kezében egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű késsel.

A férfi kezében a késsel a rendőr felé indult, a járőr felszólította, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem tovább közelített a rendőr felé. A rendőr hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait, írja az ügyészség.

A rendőrhöz időközben csatlakozott a társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben. Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, azzal szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést.

A rendőrök kiszálltak az autóból, mire a férfi bokszoló mozdulatokkal indult feléjük. Végül az egyik járőr rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.