Szándékosan nekihajtott az óvodának a buszvezető, két gyerek meghalt

külföld
február 08., 20:33
comments 5

Két gyerek meghalt, hat másik megsérült, amikor szerda reggel egy autóbusz nekihajtott egy óvodának Montréal Laval nevű elővárosában, írja a BBC. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr szándékosan vezette neki az épületnek a járművet, hogy miért, nem tudják. A büntetlen előéletű férfit előállították és kihallgatják.

photo_camera Fotó: ANNE-SOPHIE THILL/AFP

A sérült gyerekek közül egyik sincs életveszélyben, közülük többen is a busz alá szorultak, onnan mentették ki őket. Stéphane Boyer lavali polgármester elmondta, hogy az 51 éves buszsofőr tíz éve dolgozik a város közlekedési vállalatánál, és nem volt eddig balesete. Szemtanúk szerint az ütközés után a férfi önkívületi állapotban volt, ordított és vetkőzni kezdett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.