Szájer József: „Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet"

eresz
2023 február 10., 07:51
comments 27

Peren kívül egyezett meg egymással Szájer József és a Blikk, miután a lap engedély nélkül privát fotókat és hamis állításokat közölt az Alaptörvény szerzőjéről. Az Origón lehozott közlemény szerint egy 2021. augusztus 5-én megjelent cikk miatt a Fővárosi Törvényszék a képek eltávolítására, szóbeli bocsánatkérésre és sérelemdíj fizetésére kötelezte a Blikket, akik azóta már a cikket is átírhatták. Szájer a közleményét azzal a mondattal zárja, hogy

„Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet",ami erős kijelentés a közléseivel és törvényeivel sok éve - már Szájer lemondatása előtt is - tudatosan és rendszerszinten homofóbiát és rasszizmust szító Fidesz egyik alapítójától. Hogy más eseteket ne is említsünk.

A brüsszeli orgiába belebukott Szájer két éve a honlapján jelentette be, hogy eljárást indít, miután a Blikk fotókat közölt róla, ahogy balatoni ingatlanja udvarán tereget. A lap megírta, hogy a kb. 150 négyzetméteres nyaralót 2014-ben vette egyedüli tulajdonosként, ami az elhelyezkedés és a saját stég miatt akkor 200 milliót is érhetett.

2020 végén, a koronavírus-járvány csúcsán a politikus a kijárási szabályokat megszegve ment el egy meleg szexpartira, ahonnan a rendőri razzia elől az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Nem sikerült neki, hátizsákjából drog került elő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.