Bíróság elé állítják a mentőápolót, aki ellopta a csapdapénzt

bűnügy
2023 február 15., 13:36

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint bíróság elé állítják azt a mentőápolót, aki megbukott a megbízhatósági vizsgálaton, miután ellopta a csapdapénzt az általa ellátásra szorulónak hitt tárgyalótiszt autójából.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) 2023. januárban rendelt el megbízhatósági vizsgálatot budapesti mentőápolókkal szemben. A vizsgálat abból állt, hogy egy „speciális akció-gépjárműben” – amelyben egy tárgyalótiszt ült, mint az ellátandó beteg – különböző címletekben, összesen 170.000 Ft csapdapénzt helyeztek el jól látható helyre.

Az NVSZ egyik hivatásos tárgyalótisztje február 1-jén tett bejelentést a 112-es segélyhívón, hogy a III. kerületben elesett egy férfi, aki ellátásra szorul. A mentővel kiérkező mentőápolóknak azt mondta, hogy az ellátásra szoruló személ, aki valójában az NVSZ másik tárgyalótisztje volt, időközben beült egy autóba. A mentők a lábát és mellkasát fájlaló tárgyalótisztet az autóból a mentőautóhoz kísérték, megvizsgálták, majd közölték vele, hogy további kivizsgálásokra kórházba szállítják. A vádlott mentőápoló ezután visszament aaz autóhoz, ahonnan a műszerfalra és az első ülésre kipakolt, összesen 170 ezer forintból elrakott 70 ezret. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mentőápolót lopás miatt február 15-én gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.