Háborús szponzornak minősítették Ukrajnában az Auchant

háború
február 23., 13:52
comments 2

Az ukrán korrupciómegelőzési ügynökség szerint a francia üzletlánc az Ukrajna elleni háborút finanszírozza azzal, hogy továbbra is fenntartja oroszországi működését, és nem volt hajlandó csatlakozni a bojkotthoz. Ezzel pedig „halált és szenvedést hoznak”. De megemlítették azt is, hogy a Le Monde és a Bellingcat oknyomozása szerint az Auchan orosz leányvállalata aktívan támogatta a megszállókat azzal, hogy humanitárius segélynek álcázva árukkal látta el az orosz hadsereget a megszállt területeken.

Emlékeztettek arra, hogy Az Auchan 2020-ban 167 millió dollárt fizetett be az orosz költségvetésbe, ami 15 Szu-25-ös repülőgép, 42 harckocsi, 222 Kalibr rakéta vagy 477 ezer AK-74-es karabély árának felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.