Budapesten lép fel John Waters

FILM
2023 február 24., 10:29

John Waters, a legendás amerikai filmrendező, képzőművész és író április 4-én először lép fel élőben Budapesten. Az End of the World című új estje a MOMKultban lesz látható, a show-ban többek között olyan témákkal foglalkozik, mint a filmipar újraértelmezése, az emberi sötétség felvilágosult elfogadása vagy a szexuális kihágások határai.

John Waters
photo_camera John Waters Fotó: VALERIE MACON/AFP

Az amerikai underground istenének tartott, most 76 éves Waters tizenhat filmet rendezett, az ő nevéhez fűződik a Hajlakk, a Titkos gyilkos mama és a Trash-trilógiaként is emlegetett Rózsaszín flamingók, Csajos bajok és Desperate Living. Filmjei műfajilag gyakorlatilag behatárolhatatlanok, de nagyon szatirikusak.

Emellett eddig tíz könyve jelent meg, és számos előadói estjével megjárta már a világ egyetemeit, múzeumait, filmfesztiváljait és klubjait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.