Évtizedek óta nem esett ennyi hó Kaliforniában

időjárás
február 25., 08:49
comments 1

Los Angelesben nagyon ritka látvány a hó, most viszont bőven kijutott belőle a városnak, Kalifornia állam középső és déli része fölött ugyanis hóvihar kering. A sarkköri légáramlat a Csendes-óceán felett szívott magába jelentős mennyiségű vizet, amit most hó formájában hullajt a kaliforiniaiakra San Francisco-tól San Diego-ig.


Sokan örültek a hónak és igyekeztek kihasználni a ritka alkalmat, hogy lehet hógolyózni és hóembert építeni az amúgy mindig meleg és viszonylag száraz környéken. A Guardian-nek nyilatkozó meteorológus szerint évtizedek óta nem volt ennyi hó az államban, így sokan még életükben nem láttak hasonlót.

Februárban hatalmas hóviharok csaptak le Kaliforniára. A felvétel 2023. február 24-én készült a Los Angeles megyei San Gabriel hegységben.
photo_camera Hóban ragadt autós Los Angeles megyében. Fotó: MARIO TAMA/Getty Images via AFP

Másoknak viszont komoly gondot okozott a hirtelen jött hó, 101 ezer lakás és üzlet például áram nélkül maradt péntek délután. A hirtelen jött, helyenként rekord mennyiségű hó és hideg miatt sok út járhatatlan az államban, főleg a magasabban fekvő vidékeken. Az időjárás pedig a következő napokban és hideg és viharos lesz, ami azzal fenyeget, hogy a hó és a jég súlya alatt fák dőlnek ki és vezetékek szakadnak le. Ha pedig melegebbre fordul az idő, a rengeteg leesett hó árvizekkel is fenyeget majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.