Szépségversenyeket szervezett, hogy aztán közülük válogatva nőket futasson

bűnügy
2023 február 25., 14:20

Egy 69 éves férfi 2015 óta futatott nőket, akiket többnyire általa szervezett szépségversenyekről húzott be, ezt pedig azután is folytatta, hogy a rendőrség már nyomozást folytatott ellene.

R. Lajos 2015 óta rendszeresen szerzett ügyfeleinket nőket haszonszerzés céljából, és amikor a férfiak különböző szexuális igényeikkel hozzáfordultak, akkor ő hölgyismerősei körében megkereste számukra a megfelelő partnert, majd leegyeztette köztük a szexuális szolgáltatás részleteit is: a találkozás helyét, idejét és a tarifa díját is. Ezért cserébe a lányoktól vagy leadót kért, vagyis keresetük egy részének átadását, vagy a beszervezett és kiközvetített lányoktól saját maga részére ingyenes szexuális szolgáltatás nyújtását kérte, akik kérésének többségében eleget is tettek.

Az emberkereskedelem elleni nyomozók a felderítés során azt is megállapították, hogy a férfi a szexuális munkákra többször az általa megrendezett szépségversenyre jelentkező lányokat szervezte be. A lányok között olyan is volt, aki még nem töltötte be 18. életévét.

Egyikükkel, egy érzelmileg labilis, 16 éves lánnyal erős érzelmi függőségi viszonyt is kialakított. A fiatalt mind anyagilag, mind kapcsolatai révén támogatta, így a lány pótapaként tekintett rá. Ugyanakkor a férfi – kihasználva a lány feletti befolyását – a kiskorút rávette arra, hogy pénzért cserébe lefeküdjön a férfi ismerőseivel. Legalább négy ilyen alkalomra derült fény a nyomozás során. A férfi befolyásának betudhatóan a sértett nagykorúként is folytatta prostitúciós tevékenységét. R. Lajos az áldozattal folytatott rendszeres szexuális együttlétekre tekintettel tőle nem kért leadót kuncsaftjai után.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfi az akkor még kiskorú lányról több meztelen, félmeztelen és erotikus tartalmú fényképet készített, sőt az egyik szexuális aktusukról videót is. Ezek a felvételek elfogásakor is telefonjában voltak.

A KR NNI Emberkereskedelem Elleni Osztálya már évek óta folytat nyomozást a férfivel szemben. 2021 novemberében üzletszerű kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt már ki is hallgatták gyanúsítottként a nyomozók. Ettől függetlenül ő tovább folytatta illegális kerítő tevékenységét, amit a tőle lefoglalt elektronikai eszközök adatai, valamint a sértettek vallomásai is alátámasztanak.

A férfit – további bűnismétlő magatartásának megakadályozása érdekében – az Emberkereskedelem Elleni Osztály nyomozói 2023. február 22-én reggel budapesti lakcímén elfogták, majd nála kutatást tartottak, és az üggyel kapcsolatos minden releváns eszközt, illetve iratot lefoglaltak tőle. A férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. (police.hu)