Teljesen noname közterületeket nevezne el nőkről a második kerületi önkormányzat

kedves dolgok
2023 február 26., 09:46
comments 19

Nőkről nevezne el noname közterületeket a 2. kerületi önkormányzat nőnap alkalmából, tette közzé a felhívást vasárnap Facebook oldalán Őrsi Gergely polgármester. Mint írja, a valós személyek neveit viselő utcák 89 százalékát férfiakról nevezték el, ezért a lakosság segítségét kéri, hogy változtassanak az arányokon.

A kezdeményezést azért beárnyékolja, hogy a négy közterület szó szerint nevenincs, tehát annyira nem fontosak a városi létezésünk szempontjából, hogy Budapest közel százötven éves fennállása óta senkinek sem jutott eszébe elnevezni őket, mert minek.

link Forrás

Egy-egy nőről neveznének el egy vízivárosi egymásba nyíló közterületet, ami ezúttal Budapest első- és így egyetlen - korzója lehetne, egy rózsadombi kis közt, egy kis parkot Csatárka városrészben, aminek még nincs neve, és egy eddig szintén névtelen közterületet Törökvészben, amiről nem derül ki, mi az, vagyis egyáltalán valami-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.