Zsinórban közel háromezerszer ment el Disneylandbe egy kaliforniai férfi, rekordot döntött

idióta rekordok
2023 február 26., 07:31

Jeff Reitz munkanélküliként 2012-ben kezdett eljárni a kaliforniai Anaheimben található Disneylandbe egy éves bérlettel, mert így legalább volt ürügye, hogy elhagyja a házat. Az ötven éves férfi végül

nyolc éven, három hónapon és 13 napon keresztül minden egyes nap meglátogatta a vidámparkot, ezzel a zsinórban 2995 nappal pedig világrekordot is döntött. Saját bevallása szerint meg volt döbbenve, amikor a világrekordokat listázó Guinness felhívta, és tájékoztatta az eredményről.

A férfi egy ideig minden útja előtt közzétett egy bejegyzést a közösségi médiában, amelyre a helyi sajtó is felfigyelt, Reitz pedig nem csak a stábtagokkal lett jóban, hanem igazi sztár is lett Disneylandben: a többi vendég autogramot, közös szelfiket kért tőle.

Jeff Reitz (a baloldalon) 2017-ben
photo_camera Jeff Reitz (a baloldalon) 2017-ben Fotó: JOSHUA SUDOCK/AFP

Az, hogy közel háromezer egymást követő napon elment a vidámparkba, nagyfokú tervezést igényelt, főleg, miután már nem volt munkanélküli - munkanapokon az ebédszünetekbe kellett beiktatnia a szellemkastélyt és a hullámvasutazást. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.