Kommunista pártjelvényt kell hordaniuk az Ernst & Young kínai dolgozóinak

DIVAT
2023 február 27., 08:59
comments 5

Arra szólították fel az Ernst & Young kínai irodájánál a párttagokat, hogy ha ki akarják fejezni a hűségüket, akkor munka közben is viseljék a Kínai Kommunista Párt jelvényét. A vállalatnál működő kommunista pártbizottság február 23-án az EY-os címéről küldött ki egy levelet erről.

Az utasítás szerint a pártjelvényt a bal mellkas közepén kell elhelyezni, nem lehet a galléron viselni. Ha más jelvényekkel együtt viselik, akkor azok fölé kell helyezni.

photo_camera Fotó: ZHANG GUORONG/Imaginechina via AFP

Kínában akkor kell munkahelyi pártbizottságot létrehozni, ha a párttagok száma meghaladja a hetet, de nem éri el az ötvenet. Kína 97 millió kommunista párttagjának egyébként is kötelező pártjelvényt viselni a munkahelyén, de a politikai szempontból érzékeny időszakokban általában nagyobb a nyomás. Ez most ilyen, közvetlenül a kínai éves parlamenti ülések előtt tartották fontosnak eligazítani a dolgozókat. Egyébként a Párt alapszabályában is szerepel, hogy a pártjelvény viselése minden kommunista párttag kötelessége. Ugyanakkor eddig a nemzetközi vállalatoknál nem voltak ilyen kérések.

Az EY China a cég ottani partnereinek tulajdonában van, és nyereségét nem osztja meg az EY nemzetközi tanácsadói és könyvvizsgálói hálózatával. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.