Kések, pirotechnikai eszközök, kábítószer is volt a fradistáknál, akikért Szijjártó Péter a fél magyar diplomáciát megmozgatta

belföld
2023 március 10., 10:03

A már-már betegesen hiperaktív magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter elmúlt napjait nagyjából az töltötte ki, hogy a fél magyar diplomáciát mozgósítva biztosítsa a magyar viszonylatban szokatlan módon a nemzetközi kupákban még tavasszal is érdekelt Ferencváros szurkolóinak eljutását Leverkusenba a csapat idegenbeli Európa-liga meccsére.

Csütörtökön aztán attól volt hangos a kormánypárti médiagépezet, hogy a német rendőrök felháborító módon képesek voltak megállítani a fradistákat szállító vonatot, hogy átvizsgálják a legendásan toleráns és békeszerető szurkolótábor tagjait. A szurkolók átvizsgálása a kormányinfón is téma volt, a tárgyban még maga Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára is nyilvános őrjöngésbe kezdett a Twitteren:

link Forrás

Egy német hírportál, a Sächsische.de értesülései szerint azonban mégiscsak jó oka lehetett erre a német hatóságoknak. Az átvizsgált csomagokból ugyanis pirotechnikai eszközök, tiltott fegyverek és mérsékelt mennyiségben kábítószer is előkerült. A meccsen amúgy a Ferencváros két gólos vereséget szenvedett. (HVG via Magyar Narancs)