Minden tizedik brit tini pornófüggőnek érzi magát egy kutatás szerint

külföld
2023 március 10., 18:27

Egy brit kutatás a 14 és 18 év közötti gyerekek pornóhoz való viszonyát vizsgálta. A kutatók 4000 fiatallal beszéltek a témáról, akiknek a 22 százaléka mondta azt, hogy hetente többször néz pornót. A megkérdezettek egytizede pedig úgy érezte, hogy pornófüggő.

A kutatók rákérdeztek arra is, hogy hány évesen találkoztak a diákok először pornóval. A válaszadóknál ez az életkor átlagosan 12 lett, de volt olyan diák is, aki azt mondta, már 3 éves korában látott pornót.

A fiatalok egyharmada emellett kapott már meztelen képet vagy videót valakitől. Ráadásul felük olyan embertől is, akit egyáltalán nem ismertek.

photo_camera Fotó: ROMAIN LONGIERAS/Hans Lucas via AFP

A kutatásban részt vevő egyik iskola tanára azt mondta, nekik kell megküzdeniük azokkal a problémákkal, melyeket a pornóipar szabadított a diákokra. Elmondta, hogy az elmúlt években egyre több tanuló fordult hozzájuk azért, mert szexuális abúzus áldozata lett. Szerinte egyértelmű a kapcsolat a pornó előretörése és a visszaélések számának növekedése között, ugyanis a legtöbb videó agresszivitást közvetít.

Egy szakértő pedig azt emelte ki, hogy már vannak olyan 12 évesek, akik azt hiszik, hogy a fojtogatás ugyanolyan átlagos része a szexnek, mint a csókolózás.

(via The Guardian)