Valószínűleg saját magát is lelőtte a Jehova Tanúi Egyház hamburgi templománál lövöldöző ember

külföld
2023 március 10., 05:22

Csütörtök este lövöldözés volt a Jehova Tanúi Egyház hamburgi templománál, a lövöldözésben többen meghaltak és megsebesültek. A korábbi sajtóinformációk szerint hatan vagy heten vesztették életüket, de a rendőrség azóta nem adott ki közleményt az ügyben, sajtótájékoztatót pedig pénteken délután tartanak.

A hamburgi rendőrség mindössze annyit közölt Twitteren pénteken hajnalban, hogy valószínűleg csak egy lövöldöző volt, és megkezdték a nyomozást.

photo_camera Fotó: DANIEL BOCKWOLDT/dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrséget este negyed tíz körül riasztották egy lövöldözéshez, és olyan gyorsan a helyszínre értek, hogy miközben megtalálták az épület földszintjén a lelőtt sebesülteket, még hallottak egy lövést az emeletről. Az emeleten ezután találtak egy halottat, aki feltehetően maga a lövöldöző lehetett.

photo_camera Fotó: DANIEL REINHARDT/AFP

Egy közelben élő nő azt nyilatkozta, egymás után négyszer hallott lövöldözéseket, volt amelyik csak húsz másodpercig, de volt amelyik egy percig tartott. Egy szintén a közelben lakó férfi azt mondta, miután lövéseket hallott, le is videózta, ahogy valaki bemászik az ablakon keresztül az épületbe, ahonnan aztán szintén lövéseket lehetett hallani. A férfi azt mondta, legalább 25 lövést hallott, az utolsót legalább öt perccel azután, hogy a rendőrség is a helyszínre ért.

photo_camera Fotó: DANIEL REINHARDT/AFP

Egyelőre nem tudni egyéb részletet, hogy az épületben hányan voltak, hogy tartottak-e ott valamilyen rendezvényt, illetve hogy ki lőtt és miért. (AP)