Hétfőtől 10 ezer forintos büntetést kap, ha valaki lakossági engedély nélkül parkol Ferencváros kijelölt helyein

közlekedés
március 19., 06:31

Március 20-ától 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben - közölte az Ferencvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

photo_camera A IX. kerületi Lónyay utca Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA

A kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes. Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez.A IX. kerületben február 20-án vezették be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső- és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolási problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósok csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.