Az akkumulátorgyár-építés ellen tüntettek Győrben

belföld
2023 március 20., 19:52

Több százan tüntettek hétfőn Győrben az akkumulátorgyár-építés ellen - írja a Telex. A demonstrációt az LMP szervezte, azonban a győrszentiváni civilek is felszólaltak az eseményen.

A helyiek továbbra is úgy érzik, hogy a döntéshozók tiltakoznak előttük, és nem képviselik az érdekeiket. A győrszentivániak nem szeretnének akkumulátorgyárat, és az egyik felszólaló szerint képesek „kártérítési perek tömkelegét" is az önkormányzat és a beruházók nyakába akasztani, ha nem állnak el a terveiktől.

A tüntetés résztvevői
photo_camera A tüntetés résztvevői Forrás: LMP / Facebook

A győri MSZP-s Pollreisz Balázs helyi népszavazási kérdését az ügyben múlt héten utasította el a választási bizottság, mert a kérdés megfogalmazása szerintük túl pongyola volt.

A győri közgyűlés tavaly szeptemberben szavazta meg, hogy kisajátíthatnak és ipari területté minősíthetnek 400 hektár szántóföldet Győrszentiván környékén. Ezzel a város legnagyobb ipari fejlesztése indult meg, ahol a gyanú szerint a Volkswagen tervez akkumulátorgyárat építeni. A beruházásról és a tiltakozásokról tavaly szeptemberben készítettünk videót.