Az ukránok szerint orosz cirkálórakéták semmisültek meg a Krímben történt robbanásban

háború
2023 március 21., 05:20

Az ukrán védelmi minisztérium szerint a krími Dzsankoj városában történt robbanás megsemmisítette a Moszkva fekete-tengeri flottája számára szánt orosz cirkálórakétákat. Közleményük szerint a rakétákat egy vonat szállította, amikor a robbanás történt.

Az ukránok nem vállaltak felelősséget a támadásért, de ahogy a Guardian is írja, ha valóban robbantottak, az egy példa nélküli csapás az oroszok számára a 2014-ben elcsatolt területen. Dzsankoj közelében egyébként egy orosz katonai légibázis található, ami ukrán tisztviselők szerint Oroszország legnagyobb katonai bázisa a Krímben.

Orosz tisztviselők szerint dróntámadás érte a várost, de nem említettek cirkálórakétákat. Úgy tudni, hogy a lezuhanó törmelék egy embert megsebesített, megrongált egy házat és egy üzletet.

link Forrás

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója olyan felvételeket tett közzé amiken szerinte állítólag a Krímben található város egyik vasútállomását robbanás érte. Szerinte a megsemmisített, nagy hatótávolságú rakétákat az orosz fekete-tengeri flotta hajóiról tervezték indítani. (Guardian)