300 ezer dollárra perelik Gwyneth Paltrowt, aki a vád szerint letarolt egy férfit a sípályán

külföld
2023 március 22., 05:33
Gwyneth Paltrow Park City bíróságán 2023 március 21-én
photo_camera Gwyneth Paltrow Park City bíróságán 2023. március 21-én Fotó: RICK BOWMER/AFP

Agyrázkódást és bordatöréseket szenvedett az a 76 éves férfi, akit a vád szerint Gwyneth Paltrow, még 2016-ban, letarolt egy utahi sípályán.

Az áldozat Terry Sanderson, egy nyugdíjazott szemész, aki az eset miatt beperelte a színésznőt. Az ügy tárgyalása kedden vette kezdetét Park City-ben.

A férfi ügyvédje szerint Paltrow figyelmetlensége és meggondolatlansága okozta a balesetet. 300 ezer dollárra perelik a színésznőt, aki tagadja a vádat, és ellenkeresetet nyújtott be. A férfi eredetileg 3 milliót követelt, de végül visszavett igényeiből. Paltrow egy szimbolikus 1 dolláron felül csak a jogi procedúra költségeinek megtérítését szeretné elérni.

A tárgyalássorozaton várhatóan Paltrow és családja is tanúskodik majd.

Sanderson ügyvédje szerint Paltrow gyakorlatilag „vakon”, a pálya széle és az ég felé bámészkodva csúszott le a dombon, miközben tudatában kellett lennie, hogy ez mennyire veszélyes. Az ütközés után, állítja a vád, a színésznő továbbcsúszott, segítségnyújtás nélkül. Az ügyvéd úgy beszélt a balesetről, mint ami megtörte Sandersont, aki már nem ugyanaz az ember, mint előtte volt.

Paltrow ezzel szemben azt állítja, épp csak elindult a pályán, amikor a férfi nekiütközött. A színésznő védekezése arra épül, hogy a férfi már nem hall és nem lát jól, ezért nem vehette észre őt.

A per kulcskérdése az lesz, melyik síző érkezett felülről, mert feltehetően azt terheli majd a felelősség.

Az első tanúmeghallgatásra kedden már sor került. Sanderson egyik barátja beszélt, akit a védelem azzal próbált hitelteleníteni, hogy színvak, és nem biztosan látta jól, ki ütközött neki kinek.

A per előreláthatóan nyolc napig tart majd. (BBC)