Távcsókolózó eszközt fejlesztett egy kínai startup

TECH
2023 március 23., 10:55

A kínai Siweifushe startup cég feltalált egy olyan távcsókolózó gépet, ami a szilikon ajkakban lévő mozgásérzékelőkkel összegyűjti, majd továbbítja a csókadatokat, írja a Guardian. A MUA eszköz - ami a nevét a csókolózáskor kiadott hangról kapta - rögzíti és lejátssza a hangokat is, és kissé felmelegszik csókolózás közben, így az élmény hitelesebbé válik, közölte a pekingi székhelyű cég.

A találmányt a járvány alatti elszigeteltség ihlette, Kínában a hatóságok hónapokon keresztül megtiltották a lakóknak, hogy elhagyják a lakásukat. „Akkoriban kapcsolatban éltem, de a lezárások miatt nem találkozhattam a barátnőmmel” – mondta Zhao Jianbo, a termék kitalálója.

A készülék így néz ki:

photo_camera Fotó: TINGSHU WANG/REUTERS

Zhao január 22-én dobta piacra a MUA-t, a készülék ára 260 jüan, átszámítva 38 dollár. A megjelenést követő két hétben a cég több mint 3 ezer csókgépet adott el, és mintegy 20 ezer megrendelést kapott, mondta.

Az eszköz használatához le kell tölteni egy alkalmazást, párosítani kell a csókgépet, és már lehet is használni. Amikor a felhasználók megcsókolják a készüléket, az visszacsókol. Érdekesség, hogy az appon keresztül mások által beküldött csókadatokat is le lehet tölteni. A készülék több színben kapható, uniszex ajkakkal.

A MUA vegyes kritikákat kapott, egyesek szerint kényelmetlen és olyan érzés, mintha egy meleg cumi lenne. Többen a nyelv hiányát említették problémaként. Egy másik kommentelő szerint viszont a termék szórakoztató, „még akkor is, ha szingli vagy”.

A Weibo közösségi oldalon néhány kommentelő aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az eszközt online erotikus tartalmakra használhatják, amiket Kínában szigorúan szabályoznak. Zhao elmondta, hogy cége betartja az előírásokat, de „keveset tehetünk azért, hogy az emberek hogyan használják az eszközt”.

A MUA nem az első távcsókoló eszköz. A tokiói egyetem kutatói 2011-ben létrehoztak egy csókküldő gépet, a malajziai Imagineering Institute pedig 2016-ban készített egy a MUA-hoz hasonló, Kissinger nevű szerkentyűt.