A közmédia 450 millió forintot költ idén a bemondók sminkjére, frizurájára és öltöztetésére

Média
március 24., 18:23

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyős munkatársaknak nyújtott fodrász, sminkes és stylist szolgáltatásokért – írja a Magyar Hang az uniós közbeszerzési értesítő, vagyis a TED alapján. A keretszerződés 12 hónapra szól, tehát egy nap 1,2 millió forintot tesz ki a műsorvezetők és vendégeik frizurájának és sminkjének elkészítése, illetve öltözékeik kitalálása, igazítása.

photo_camera Forrás: M1

Az MTVA-nak van vezető stylist tanácsadója, stylistjai, öltöztetői, sminkesei, fodrászai. 140 képernyős munkatárs megjelenését kell biztosítani, ebből a lap szerint átlagosan naponta 40-en kerülnek kamera, viszont napi 30-40 vendéggel is számolni kell. A munkát egy több mint 30 fős szépészeti stáb végzi majd, a Make-Up Team Kft. jóvoltából, mely 2016 óta nyeri el az erre vonatkozó tendereket. 2016-ban még 178 millió forintért vállalták a munkát, idén ennek több mint kétszereséért.

A Magyar Hang azt írja, hogy a cégadatok szerint a Kft-nek hivatalosan csak öt állandó alkalmazottja van, éves nettó árbevételük azonban ennek ellenére is nettó 200-210 millió forint.