Ismét vádat emeltek a "gazdatüntetést" is szervező Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen

belföld
2023 március 24., 10:05

Ezúttal közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat Szabó Bálint letartóztatásban lévő független szegedi önkormányzati képviselő ellen, tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint Szabó 2022. szeptember 21-én délután Budapesten a gépkocsijával több közlekedési szabályt megsértve akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait személyvédelmi feladatukban, ezzel az utazók és járókelők személyes épségét is veszélyeztetve. Azt nem lehet tudni, hogy a konvoj kit szállíthatott.

Majd Szabó szintén ezen a napon a budai Várban is összetűzésbe keveredett a hatóságokkal az általa bejelentett demonstráción. Itt két gépkocsivezető szóváltásba keveredett, amiért a helyszínt biztosító rendőrök intézkedni kezdtek. Erre Szabó azt mondta, nem fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, és felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. Az MTI közleménye szerint a politikus dulakodott a rendőrökkel, hosszú percekig akadályozta az intézkedést, később odahajolva hozzájuk "mocskos állatoknak", "mocskos rendőröknek" nevezte őket.

Az ügyészség vádiratában indítványozza, hogy a büntetlen, de több büntetőeljárás alatt álló önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a járművezetéstől.

Még októberben Szabó ellen azért emeltek vádat egy másik ügyben, mert félrevezette a rendőrséget, amikor rendőrt hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani.

Szabó Bálint a parodisztikusra sikerült, 2022. augusztus 20-i "gazdatüntetésen" túl az elmúlt évtizedekben mindig jó érzékkel keveredett bele a leggyanúsabb politikai ügyekbe, amelyeket akkor összegyűjtött Czinkóczi Sándor kollégánk: