Tornádók söpörtek végig Mississippin, 23 halott

külföld
2023 március 25., 12:20

Legalább 23 halálos áldozatot követelt Mississippi államban az időjárás, jelentette a BBC és több nagy amerikai lap. Az Egyesült Államok déli államán péntek éjjel söpört végig pusztító vihar, melyben több tornádó is kialakult. A halálos áldozatok száma még növekedhet, a hatóságok szerint sokan rekedtek a romok alatt.

link Forrás

Az állam több településén is tornádók pusztítottak, emellett sok helyütt pingponglabda méretű jég hullott az égből.

"Sosem láttam még ilyet... Ez egy nagyszerű kisváros volt, és most nincs többé" - nyilatkozta a CNN-nek Brandy Showah, aki Rolling Forkban élt az állam nyugati szélén. A kisvárosra csapott le az egyik tornádó, és hatalmas pusztítást végzett. Egy másik helyi lakos, Cornel Knight az AP-nek arról mesélt, hogy a rokonaik házában tudta meghúzni magát nejével és hároméves lányával, a város pedig most "kísértetiesen csendes". Azt mondja, koromsötét az ég, de minden irányból látszanak a felrobbant transzformátorok.

Knight szerint egy másik házban élő rokonaikra rászakadt a ház, sokan rekedtek a romok alatt. A BBC beszámolója szerint a környező Sharkey megyében még rendőröknek is nyoma veszett a viharban. (Via BBC)