Titkolják Orbán olaszországi „technikai landolásának” részleteit

utazás
2023 március 26., 05:19
photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő két minisztériumtól is szó szerint ugyanazt a semmitmondó választ kapta, amikor írásban érdeklődött, mennyibe került az államnak az, hogy március elején az egyiptomi hivatalos útjáról hazatérő, a magánprogramjára tartó Orbán Viktort útközben a kormányzati gép kitette Olaszországban, ami útba sem esett, és elég nagy kitérőt jelentett – írja a HVG.

A Honvédelmi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium csak annyit reagált:

„A Magyar Honvédség állományában lévő repülőgépek üzemeltetése a hatályos magyarországi és nemzetközi légügyi, katonai és pénzügyi-költségvetési jogszabályoknak, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően történik.”

A kormányzati gép olaszországi kitérője után megjelent képek szerint Orbán a feleségével előbb Firenzében, majd Velencében bukkant fel. A fotókon Orbán egyik gyereke sem látszott, de épp Firenzében tanul az egyik lánya Erasmus programmal.

Két hete az RTL kérdéseire a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt válaszolta: „Ahogyan Gulyás miniszter úr a Kormányinfón már világosan kifejtette, Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatáson volt Egyiptomban, onnan visszafelé egy technikai landolás során szállt ki egy olaszországi repülőtéren.” De a lapnak nyilatkozó pilóta szerint a technikai landolás azt jelenti, hogy a gép nem tervezett leszállni a reptéren, mégis valamiért szükség volt erre, például a pilóta attól tart, hogy komoly, a gép biztonságát veszélyeztető műszaki probléma van, de ilyenkor a gépek csak pár 10 km-re térnek el az útvonaltól, az utasok pedig nem szállhatnak ki.

Gulyás Gergelyt a 444 is kérdezte a kormányinfón arról, hogy Orbán miért a Magyar Honvédség gépével utazott látszólag nyaralni és várost nézni Pisába. A miniszter nem beszélt technikai landolásról, csak Orbán le- és kiszállásának mechanikai részleteiről beszélt, arról, hogy mindezt technikai landolás során tette volna, nem.

link Forrás