Az iskola udvarán vert meg egy tanárnőt a férje

bűnügy
2023 március 27., 10:50

A gödöllői rendőrség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt indított eljárást egy férfi ellen, aki március 20-án részegen megjelent a válófélben lévő felesége munkahelyén, és azzal az ürüggyel hívta ki az általa tartott tanóráról, hogy betörtek az otthonukba.

Ezután a férfi az iskola folyosóján hirtelen átkarolta a nőt, és kivezette az épületből. A nő hiába próbált szabadulni, nem járt sikerrel. Amikor az udvarra értek, a férfi többször megütötte a felesége arcát, majd a kocsijához ment, és a nő akarata ellenére beültette a jobb első ülésre, és újra bántalmazni és fojtogatni kezdte. Ekkor a nő segítségére két kolléganője érkezett, nekik köszönhetően ki tudott szállni a kocsiból. A férfi pedig elhajtott a helyszínről, és ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség elfogatóparancs alapján fogta el. A Budakörnyéki Járásbíróság március 24-én a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben, mivel nagy az esélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálja az eljárásból kivonni magát, a nyomozó hatóság elől megszökik vagy elrejtőzik. Továbbá a távoltartás elrendelése sem tartaná vissza a gyanúsítottat a nő további zaklatásától, jogellenes befolyásolásától. Feltehető, hogy esetében újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt. Az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. április 24-ig rendelték el a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított a szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést nyújtott be ellene. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslat bejelentésére neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

A bántalmazás miatt a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bíróság szerint a bántalmazás módjára tekintettel nagy eséllyel ennél súlyosabb sérüléseket is szerezhetett volna. Megállapították, hogy a férfi a személyi szabadságában az akarata ellenére legalább 10 percen keresztül korlátozta a feleségét. (Bíróság)