Bencsik András jó hírként ünnepelte, hogy Ugandában halálra lehet ítélni a melegeket, ha összeházasodnak

Média
2023 március 27., 09:58

A szokásos, 110 százalékos orosz propagandafolyamot a 28. percben megszakítva Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője témát váltott a vasárnapi Sajtóklubban.

Azt mondta, vagy egy jó híre.

Mégpedig az, hogy

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”.

Ha a kontextus alapján jól értem, a bubu lett a buzi Hír TV-ben elmondható verziója. De adjuk vissza a szót Bencsik Andrásnak:

„Az amerikaik tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”.

link Forrás

Ugandában az azonos neműek közötti kapcsolat már eddig is illegális volt. Az ugandai parlament - két képviselő kivételével - március 21-én fogadta el a törvényjavaslatot, ami tovább szigorítana ezen a helyzeten. A jogszabályt az elnöknek még alá kell írnia, erre jó esély van, miután Yoweri Museveni deviánsnak tartja a melegeket. Ha a jóváhagyás megtörténik, a világ legszigorúbb melegellenes törvénye lép hatályba vallási okokra hivatkozva.

Bencsik ugyan a házasodó melegek lenyakazását ünnepelte, de nemhogy házasodni nem házasodhatnak Ugandában a melegek jelenleg, de akár életfogytiglani börtön fenyegette eddig is őket. Az új törvényben a homoszexualitás népszerűsítését és támogatását is büntetnék.

A halálbüntetést az elfogadott jogszabály szerint „súlyos homoszexualitás” esetén lehetne alkalmazni. Ez a jogszabály szerint a beleegyezés nélkül vagy kényszer hatására, gyermekek, szellemi vagy fizikai fogyatékkal élők ellen, „sorozatos elkövetők” által elkövetett szexuális cselekményekre, illetve vérfertőzésre vonatkozik.