Gulyás Gergely búcsúzik Fürjestől: sajnálattal, de megértéssel

POLITIKA
2023 március 28., 06:54

„Sajnálattal, de megértéssel vettem tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától. Sok sikert kívánok neki jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondok az elmúlt 5 év közös munkájáért” - posztolta Gulyás Gergely miniszter.

„Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett. Április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz.”

photo_camera Fürjes Balázs és Gulyás Gergely Fotó: Németh Dániel/444

Fürjes azzal indokolta hétfői lemondását, hogy több új kihívás jelentkezik az életében. Egyrészt megpályázza a NOB-tagságot, másrészt „rugalmas munkát” fog vállalni a magánszektorban, hogy „kellő erővel tudjon koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is”.

Frissítés: Fürjes lemondást bejelentő posztja alatt Karácsony Gergely főpolgármester is kommentelt korábban. Azt írta: „Sok vitánk volt és van, de egy Budapestet szerető, a város iránt elkötelezett ember távozik a kormányból. Csak remélni tudom, hogy maradt azért valaki... Sok sikert kívánok az új feladatokhoz!”