Gyurcsány: Karácsony hazafias kötelezettséget szeg, mert nem konfrontálódik a kormánnyal, közben meg a leghelyesebb politikusok egyike

POLITIKA
2023 március 31., 16:54

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint Karácsony Gergely a leghelyesebb, legkedvesebb, legjobb arcú politikusok egyike, ezért könnyen lehet támogatni, de szerinte Budapest főpolgármestere "megszegi hazafias kötelezettségét" azzal, hogy nem konfrontálódik eléggé a kormánnyal - szállt bele így Gyurcsány Karácsonyba a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában.

„Könnyű szeretni Karácsony Gergelyt. De nem teljesíti a feladatát szerintem. Tehát, hogy lesz majd biciklisáv az Üllői úton, ez állati jó, annak, aki szereti a biciklis sávot, én erről most nem tudok véleményt mondani. De szerintem itt nem ér véget a feladat. Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni”

– mondta az ATV összefoglalója szerint Gyurcsány, majd azzal folytatta, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak.

„Itt van egy majdnem kétmilliós város, amelynek a kétharmada torkig van Orbán uralmával. Van neki egy hozzánk közel álló főpolgármestere. A főpolgármester nem hajlandó azt a hazafias kötelezettséget teljesíteni, hogy ebbe a küzdelembe beleviszi a várost” – magyarázta a volt miniszterelnök arról, hogy Karácsony nem használja fel eléggé pozíciója adta lehetőségeit a Fidesz kormánnyal szemben.

Majd folytatta: Budapest szervezett politikai közössége lehetne egy szabad Magyarország megteremtésének az indulópontja, de ehhez meg kell szervezni Budapestet politikai értelemben.

A kérdésre, hogy lesz-e DK által támogatott kihívója Karácsony Gergelynek a 2024-es önkormányzati választáson, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: három ember van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető. De az alapkérdés, hogy ki akarják-e hívni a főpolgármestert. Szerinte rá kell ébreszteni Karácsonyt arra, hogy sok tekintetben rossz úton jár. Gyurcsány elmondása szerint sokan mondják neki, hogy meg kell nevezniük a saját jelöltjüket, de ebben ő bizonytalan.