Házi feladat a tavaszi szünetre: „Essetek szerelembe!”

külföld
2023 március 31., 14:57

Kilenc kínai főiskola próbálja orvosolni az ország egyik legnagyobb problémáját: a népességfogyást. Bár 2019 óta minden iskolában tartanak egyhetes tavaszi szünetet, idén külön kiemelték: szeretnék, ha a diákok szabadidejükben a burjánzó tavaszi természet lágy ölén találnák meg életük párját.

photo_camera Fotó: WANG JIANKANG/Imaginechina via AFP

A Fan Mei Education Group alá tartozó, légi közlekedési ágazatra specializálódó főiskolák közleményben vázolták, pontosan hogyan is kéne párt vadászniuk a hallgatóknak:

„Sétáljanak ki a campusról, érintkezzenek a természettel, a szívükkel, és élvezzék a tavasz szépségeit”.„Az iskola annak reményében engedi szünetre a hallgatókat, hogy azok megtanulják szeretni a természetet, az életet és a szeretetet” - mondta Liang Gouhui, a Mianyang Aviation Vocational College dékánhelyettese. A diákok házi feladatot is kaptak: útinaplót kell írniuk, beszámolókat kell készíteniük személyiségfejlődésükről, és le kell videózniuk utazásaikat.Kínában egyre kevesebben vállalnak gyereket, és egyre kevesebben házasodnak, ami nagy aggodalommal tölti el a kormányt. A tartományok, a cégek és a települések is külön módszerekkel igyekeznek ösztönözni a házasságot. Van, ahol 30 napos házassági szabadságot vezettek be, máshol kampányokat indítottak, hogy motiválják a városi nőket, randizzanak vidéki, idősebb agglegényekkel. (Insider)