Nem fizet bírságot, inkább bíróság elé áll a nyolcvanéves olasz bácsi, aki négyezer eurónyi autópályadíj-tartozást halmozott fel

utazás
2023 március 31., 18:04

Két éven keresztül nem fizetett autópályadíjat a 80 éves Sprint Papa becenevű olasz férfi, mivel szerinte nem elég jó a szolgáltatás, ráadásul még drága is. A férfi Fiat Puntójával keresztül-kasul vágott fél Olaszországon. A fizetést úgy kerülte el, hogy a kártyás Telepass-ügyfelek számára fenntartott sávban az előtte haladó jármű mögött átsiklott az épp záruló sorompó alatt. Mario ugyanezt a taktikát alkalmazta az autópálya kijáratánál is. Végül az autópályát fenntartó cég dolgozói kapták el, miután több felvételről azonosították a Fiatot.

photo_camera Fotó: DIEGO BONFANTI/Image Source via AFP

A férfi nagyjából négyezer euróval tartozik, de kijelentette, hogy nem fog fizetni, ezért valószínűleg csalás vádjával bíróság elé kell, hogy álljon.

„Nem fizetek” - mondta ügyvédjének. „Az autópálya közszolgáltatás, nem kérhetnek útdíjat. Arról nem is beszélve, hogy az árak túl magasak a kínált szolgáltatáshoz képest.” A nyugdíjas otthonban élő Mario gyakran ment el esti kocsikázásokra. „A többi lakó egy idő után elment aludni, mit kellett volna csinálnom? Nem tudtam volna egész nap bent maradni” - mondta Mario, aki elmondása szerint mindig is szenvedélyes utazó volt. (Guardian)