Elkapták az ausztrál férfit, aki ellopta a kacsacsőrű emlőst

külföld
2023 április 06., 10:27

Vádat emeltek a férfi ellen, aki ellopott egy vadon élő kacsacsőrű emlőst, felvitte egy vonatra, majd a helyi üzletekben mutogatta, írja a BBC. A 26 éves ausztrál férfi és nő társa ellen a rendőrség hajtóvadászatot indított és a lakosság segítségét kérte.

link Forrás

Queensland környezetvédelmi minisztériuma közölte, hogy a kacsacsőrű emlős esetében fennáll a veszélye annak, hogy megbetegszik vagy elpusztul, minél tovább van távol az élőhelyétől. Arra is kérték korábban a párt, hogy vigyék állatorvoshoz.

A pár a rendőröknek azt mondta, hogy az emlőst egy közeli folyóban szabadon engedték, de az állatot egyelőre nem találták meg és nem tudni, hogy milyen állapotban van. A rendőrség közleményében azt írta, hogy mind az emberek, mind az állat számára kockázatos volt a viselkedés. „Ha valaki olyan szerencsés, hogy vadon élő kacsacsőrű emlőst lát, tartsa a távolságot. Soha ne simogassa vagy vigye el az állatot”.

A férfit védettnek minősített állat vadonból való elrablásával és védett állat fogságban tartásával vádolják, a tervek szerint április 8-án áll bíróság elé. A férfi 430 ezer ausztrál dollárig, átszámítva 100 millió forintig terjedő bírságot kaphat.