Kerítés miatt büntetőeljárás indult a Borkaiék adriai szexpartiján részt vevő egyik nő ellen

bűnügy
2023 május 09., 05:40

Újabb büntetőeljárást indult Borkai Zsolt volt győri polgármester és barátai adriai orgiájának ügyében, a szexparti egyik női résztvevőjét kerítéssel gyanúsították meg, írta a 24.hu.

Borkai Zsolt
photo_camera Borkai Zsolt Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A Veszprémi Járásbíróságon április végén kezdődött meg az „Ördög ügyvédje”-per tárgyalása. Az ügyészség a Demokratikus Koalíció szombathelyi politikusát, Czeglédy Csabát vádolta meg a Borkaiékról készült felvételek nyilvánosságra hozásával, ám a politikus állítja, nem ő állt a 2019-es önkormányzati választás előtt megjelent blog mögött. Veszprémben az első tárgyalási napon derült ki, hogy egy harmadik büntetőeljárás is indult: az egyik beidézett tanút nemrég meggyanúsították négyrendbeli kerítéssel.

A rendőrök szerint a nő a közvetítő, H. Zoltán útmutatását követve a saját autójával vitt az Adriára négy lányt. A nyomozók szerint mind az öten eleve üzletszerű szexre készültek, amikor vállalták az utat. Az eljárás alá vont nő nem azonos a botrány miatt elhíresült ikerpár tagjaival, de maga is ott volt a jachton, és részt vett az orgián. A rendőrség szerint a nő vette át a lányok beszervezésért és a munkájukért kialkudott pénzt is. A Fővárosi Főügyészség csak annyit árult el, hogy az ügynek két gyanúsítottja van.