Vádat emeltek egy óvónő ellen, aki verte a rábízott óvodásokat

bűnügy
2023 május 15., 13:07

A vádirat szerint az egyik Csongrád-Csanád megyei kistelepülésen óvónőként dolgozó vádlott 2018 és 2021 között fegyelmezési céllal „több gyermek vonatkozásában nem tett eleget a nevelése alatt álló kiskorúak felügyelete, gondozása körében az általános társadalmi felfogás szerinti minimális elvárhatóság követelményének” – írja az Ügyészség.

photo_camera Illusztráció: Christof Stache/AFP

A nő 5 kiskorút, amikor nem fogadtak szót, indulatos állapotban többször is bántalmazott: volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött. További négy óvodást hasonló okból legalább egyszer bántalmazott. Az esetek többségében a kiskorúak látták, amikor a vádlott a másikat így fegyelmezi.

A vádlott cselekményét kiváltó okok között szerepelt többek között az, hogy az óvodás dülöngélt a székkel, ebédlőasztalnál nevetgélt, nem figyelt a vádlottra, nem tudott elvégezni egy feladatot, ballagási próbán nem megfelelően táncolt vagy nem kért főzeléket.

Az óvónő cselekményével több kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.